Aquarius Élet-Mű-Hely-Alapítvány

Hétvégi apás szülésfelkészítő program

A hétvégi apás szülésfelkészítő programot azért hívtuk életre, mert egyre gyakoribbá vált, hogy a leendő apukák is jelen vannak párjuk mellett a szülésnél.
A tapasztalat azt mutatta, hogy a leendő édesapák, még ha eredetileg vonakodtak is a részvételtől, utóbb örülnek, hogy ott lehettek a szülés/születés csodálatos történésében. A párok arról számoltak be, hogy még jobban összekovácsolta őket ez a közös tapasztalás, közelebb kerültek egymáshoz, elmélyült az egymás iránt érzett szeretetük. Az édesapák azonban azt is elmondták, hogy nagyon frusztrálta őket, hogy nem tudtak segíteni a párjuknak, csak tehetetlenül nézték, ahogy szenved.
A férfiak aktív, kezdeményező, cselekvő, problémamegoldó alkatok. Az apás szülésfelkészítő program egy szuper-intenzív apa-dúla képző. Célunk, hogy a leendő édesapák úgy zárják a programot, hogy átlássák az utolsó trimeszter, a szülés és a gyermekágy legfontosabb tudnivalóit, és pontosan tudják, hogy mikor milyen praktikával tudják támogatni párjukat és a babát.
Természetesen nem csak a leendő apukáknak hasznos a program, de összefoglalót ad a kismamáknak is. Komplex elméleti és gyakorlati tudásanyagot nyújt át a leendő édesanyáknak és édesapáknak. Párjukkal együtt várjuk a kismamákat a várandósság bármely szakában, lehetőleg még a 34. hét előtt, hogy együtt járják végig ezen a hétvégi programon a várandósság utolsó hónapjainak teendőitől, az apás szülésen át, a babagondozáson keresztül, a gyermeknevelésig a hamarosan rájuk váró csodálatos utat, melynek során párból - szülővé, családdá válnak. Ötletbörze, tapasztalatcsere, szülőpozíciók, légzőgyakorlatok, szüléssel kapcsolatos tudnivalók és praktikák, természetes segítő módszerek, szoptatási és babagondozási tudnivalók, az anyává, apává válás pszichológiája, gyermekpszichológia, és amit még tudni szeretnétek.

2017-es szülésfelkészítő időpontok: 01.22., 02.19., 03.19., 04.08., 05.14., 06.18., 07.16., 08.13., 09.17., 10.08., 11.12., 12.10.
Szombat vagy vasárnap 10:00-16:00Kövess minket a Facebook-on!