Aquarius Élet-Mű-Hely-Alapítvány

Kismama masszázs

A kismama masszázs 60 perces, gyógy- és svédmasszázs alapokon nyugvó, frissítő-relaxáló egész test masszázs, mely magában foglalja a hát, nyak, vállöv, a karok-kezek, medence és lábak, valamint a talpak masszírozását. A masszázs során a kismama oldalfekvésben pihen a masszázságyon. Egy jól beszívódó, kellemes illatú mélyhidratáló krémet használunk a masszázshoz. Félidőben egy oldalcserét kérünk a kismamától.
Néhány évvel ezelőtt az orvosok túlzott óvatosságból még ellenjavalltak a kismamáknak szinte minden mozgásformát és masszázst. Mostanra sokat javult a helyzet ezen a téren is. Rájöttek, hogy a várandósoknak sokkal nagyobb stresszt és testi-lelki megpróbáltatást jelent, ha mindentől eltiltják őket, ami örömet jelenthetne a számukra, ráadásul a mozgásszegény életmód miatt számos más problémával kerülhetnek szembe.
A kismama masszázs kíméletesen, a kismama egyedi igényeihez igazítva serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, javítja az anyagcserét a szövetekben, csökkenti az ödéma és a visszér kialakulásának valószínűségét, passzívan átmozgatja az izmokat-izületeket, csökkenti az izommerevséget-mialgiás csomókat, képes helyretenni tipikus kismamás mozgásszervi problémákat, mint pl. derékfájdalmak, isiászos panaszok.
A masszázs hatására a szervezetben olyan kémiai anyagok szabadulnak fel, mint pl. az endorfin, melyeknek relaxáló, fájdalomcsökkentő, boldogságot okozó hatásai vannak, és ezekből a pozitív hatásokból a közös véráramnak köszönhetően a baba is részesül.
A még dolgozó kismamák számára a kismama masszázs nagyszerű stresszoldó módszer, és az ülőmunka okozta nyak-váll-hát-derékproblémák megszüntetésére is alkalmas, csökkenti a főként lábban jelentkező ödémás és visszeres panaszokat. A már otthon lévő kismamák is hálásan fogadják a kismama masszázs jótékony hatásait, hiszen ők már az utolsó hetekben egyre nagyobb terhet cipelnek, egyre rosszabbul alszanak éjszakánként.
A kismama masszázs az egész várandósság alatt képes könnyíteni testnek és léleknek. A képzett kismama masszőrrel folytatott beszélgetés sok kérdésre választ adhat, sok aggodalmat eloszlathat a kismamákban.Kövess minket a Facebook-on!