Aquarius Élet-Mű-Hely-Alapítvány

Kisbabás jóga

A kisbabás jóga szintén egy nagyon komplex foglalkozás a kisbabák és újdonsült anyukák számára. Bátran eljöhetsz a foglalkozásokra akkor is, ha jógáztál korábban, és akkor is, ha még soha nem találkoztál a jógával. Nyugodtan kipróbálhatod akkor is, ha sportoltál már bármit életedben, és akkor is, ha még semmit sem sportoltál. Ne riasszon vissza a jóga szó. Nyugodtan nevezheted baba-mama tornának is. Bármikor becsatlakozhatsz a foglalkozásokba a baba 6-8. hetes korától. A kisbabás foglalkozások addig ajánlottak, amíg a babád örömmel fogadja a masszírozást és tornáztatást, szívesen fekszik a hátán és nézelődik. Amikor a babád már elkúszik-mászik, amikor már nem szívesen fogadja, hogy a masszírozással és tornáztatással, játékokkal akadályozod a szabad mozgásban és felfedezésben, akkor érdemes a kisbabás jógáról nagybabásra váltani.
Az egyórás foglalkozás alatt megmasszírozzuk és tornáztatjuk a babákat, baba-mama játékokat játszunk, a babaklub során ringatjuk, lengetjük a babákat. Még a mama torna (Pávanamuktászana I. és II.) során is folyamatosan énekelünk, mondókázunk, a mozdulatok mellé izgalmas hangokat, játékos szótagszavakat mondunk, hogy még inkább megragadjuk a babák figyelmét. A foglalkozást gátizomtornával és rövid relaxációval zárjuk, amely alatt a mamák meg is szoptathatják, elaltathatják a sok tapasztalásban elfáradt babákat.
A foglalkozás fejleszti a babák látását, hallását, tapintását, egyensúly -és térbeli tájékozódás érzékelését, testképét, ritmusérzékét, beszédfejlődését. Kellemes átmozgatás a mamáknak, akik rengeteg ötletet kaphatnak a babákkal való otthoni foglalkozáshoz, játékokhoz.
Ha szeretnél a lakóhelyedhez vagy munkahelyedhez közel kisbabás jóga foglalkozást találni, csak írd be a keresőbe, hogy „kisbaba jóga”, és ne elégedj meg az első oldal találati listájával, meglehet, a számodra legkedvezőbb hely egy későbbi oldalon fog feljönni.
Ha nem találsz megfelelő foglalkozást a közelben, esetleg vidéken laksz, de úgy látod, a környéketeken lenne igény ilyen foglalkozásra, keress meg minket, és mi igyekszünk megszervezni nálatok is a programot. Célunk, hogy minden anyuka és babája részesülhessen a kisbabás jóga foglalkozások jótékony hatásaiban, és megkaphassa azt a sok hasznos információt, mellyel boldogabb és harmónikusabb az otthoni babázás.Kövess minket a Facebook-on!